Представници свјетског синдиката IndustriALL са Синдикатом металаца и рудара и Синдикатом удружених радника енергетике Републике Српске

Састанак са представницима свјетског синдиката IndustriALL

У просторијама Синдиката удружених радника енергетике Републике Српске данас је одржан састанак са представницима свјетског синдиката IndustriALL, Anne-Marie Mureau, савјетницом у IndustriALL, те Теутом Крилић из заједничке регионалне канцеларије IndustriALL.

На састанку су испред синдиката присуствовали: Обрад Белензада, предсједник Синдиката и металаца Републике Српске, Слободан Остојић предсједник Синдиката удружених радника енергетике Републике Српске и Небојша Бјелица, предсједник Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске који дјелује у оквиру СУРЕРС.

Разговарало се о стању у електро-енергетском, металном сектору и рударству, као и о дјеловању Конфедерације синдиката Републике Српске у оквиру које дјелују наведени синдикати. Поред тога, на састанку се причало и о стању у радно-правном законодавству Републике Српске.

Такође су пренијете информације о стањима по питању права радника у свијету, гдје је констатовано да су у већини европских земаља права радника већа него у нашој регији. Овај синдикат такође је изразио спремност за помоћ својим чланицама када је у питању заштита права радника у Републици Српској.