Одржан други семинар анимирања чланства у организацији СУРЕРС

Зворник је 18. и 19. марта 2011. године био домаћин организације другог семинара Синдиката удружених радника Енергетике Републике Српске по називом АНИМИРАЊЕ МЛАЂИХ ЧЛАНОВА СИНДИКАТА ЗА АКТИВНО УЧЕШЋЕ У РАДУ СИНДИКАТА. Као и на прошлом семинару који се одржао у Теслићу, теме и предавачи овог семинара били су идентични. Учесници семинара, чланови синдикалних организација Рудник и термоелектрана Угљевик, Електродистрибуција Пале и Електро Бијељина су се на дводневном семинару у мотелу Новак упознали са основним начелима рада и организовања у сектору удружења грађана, основним принципима комуникације и облицима и начинима социјалног преговарања.

Интерактивна комуникација на предавањима између предавача и учесника доприњела је бољем разумијевању предаваних тема, тако да је комбинацијом теоријског дијела и практичног рада добијен потпуни ефекат едукације. Учесници су након завршеног семинара једногласно закључили да је овакав начин предавања много бољи и ефективнији него као што је то било до сада рађено.

Ни вечерњи провод није изостао, тако да су се домаћини из Зворника потрудили да обезбиједе музику за учеснике семинара. Пјевало се, плесало и дружило до касно у ноћ, након чега су се склопила и нова пријатељства, тако да је сваки учесник био богатији за много нових пријатеља. Учесници су са семинара отишли са пуни утисака, нових знања и искуства које ће свакако примјенити у свом будућем раду синдикалне организације.

Придружите се, јер заједно смо јачи.

Виши стручни сарадник Конфедерације синдиката Републике Српске
Ратко Пилиповић