Покажимо солидарност

Поштоване колеге,
Сви заједно пратимо и саосјећамо са нашим грађанима у поплављеним подручјима и увјерен сам, желимо притећи у помоћ онима којима је иста неопходна.
Прилика је да покажемо нашу солидарност као и много пута до сада. Зато сам уз, консултације са већином колега, чланова Главног одбора Синдиката удружених радника Енергетике Републике Српске, одлучио да Вам се обратим са следећим предлозима:

1. Да одмах уплатимо помоћ нашим колегама, члановима нашег синдиката који су погођени  катастрофалним поплавама у износу  од  30.000,00 КМ  из средстава Синдикат удружених радника Енергетике РС.

2. Средства уплатити на жиро рачун Синдикалне организације „Електро Бијељина“  и  „Р и ТЕ Угљевик „ ( у договору са предсједницима СО ). Расподјелу појединцима вршиће синдикални одбори ових СО, који су обавезни да поднесу детаљну повратну информацију са списковима и потписима примаоца помоћи.

3. У другим поплављеним подручјима, с обзиром да се ради о мањим појединачним случајевима  ( према информацијама са терена ), једнократну помоћ треба да пруже саме синдикалне организације према својим могућностима.

Поред ове помоћи, а на иницијативу колега из већине наших синдикалних организација,  очекујем да сви Синдикални одбори поведу организовану активност у складу са позивом и препорукама Владе РС и омогуће свим радницима да личним учешћем помогну грађанима на поплављеном подручју.

Молим Вас да ову акцију организујете на принципу добровољности али и да омогућите сваком појединцу да искаже свој осјећај за солидарност.
Прикупљена средства уплатити на јавно оглашене жиро рачуне за поједина подручја за која ви одлучите да дате помоћ.
Молим Вас да са овим писмом упознате све чланове нашег синдиката, лично или преко огласних плоча.

С поштовањем !

Дана: 09.12.2010.

Предсједник синдиката
Душан  Врховац