Писмо господину Белову (Оптима)

Поштовани господине,

Обавјештавамо Вас да је данас,  10. 02. 2011. године одржана сједница Одбора синдиката Нафтне индустријe (из састава ОПТИМА групе) са предсједником Синдиката удружених радника Енергетике Републике Српске  и предсједником Конфедерације синдиката РС.

С обзиром на чињеницу да ни до данас а, поред низа обећања, као и обавеза из потписаног Протокола о току и роковима за окончање преговора на изради и потписивању Посебног колективног уговора Нафтне индустрије нисмо потписали исти,   донијели смо

ЗАКЉУЧАК

Да нашу активност усмјеримо према институцијама система  ( Влада, Инспекција, суд  и међународне синдикалне организације ) те да информишемо раднике и јавност о даљњим нашим поступцима у правцу заштите достигнутог степена права радника.

Овим јасно дајемо до знања да не можемо сносити одговораност за овакав исход вишмјесечних преговора те да ћемо бити принуђени да о исходу ових преговора обавјештимо већниског власника капитала.
Истовремно ћемо тражити заштиту права радника из предузећа  Петрол који су под принудом потписали Уговоре о раду чиме су им повријеђена сва до сада достигнута права. Чак се и процес рјешавања технолошког вишка врши по Правилнику о раду који је донешен без сагласности синдиката односно без поштовања одредби Колективног уговора енергетике РС.
У најскорије вријеме одржаћемо конфернцију за штампу гдје ћемо најавити наше конкретне акције.

С поштовањем !

Предсједник
Душан  Врховац

Дана: 10. 02. 2011.