Писмо директорици ЕРС

Писмо директорици ЕРС

Поштована госпођо Директорице,

Поводом неспоразума око ставова Синдиката по питању Иницијативе Синдикалне организације „РиТЕ Угљевик“ за обезбјеђивање концесије на рудник за потребе садашње ТЕ и разговора које смо имали 19. 02. 2013. године желим да Вас обавјестим да сам обавио разговоре са колегама Слободаном Остојићем и Бранком Ђурђевићем.
Ставови Одбора синдиката ЕРС-а су били јасни, дата је подршка Синдикалној организацији „РиТЕ Угљевик“ у њеном захтјеву за добијање концесије на коришћење руде угља за потребе постојеће ТЕ до краја вијека рада исте.
Потребне количине угља као и вијек трајања постојеће ТЕ, рећи ће мјеродавне институције односно експерти из те области.

Нажалост објективно говорећи, постоји неповјерење на обећања без покрића – писаног документа, као и друге дезинформације и колебања од стране одговорних у самој ТЕ, довели су до захтјева Синдикалне организације којим су тражили одговоре на највишем нивоу у РС.

Колеге из СО „РиТЕ Угљевик“ су врло задовољни ставом Предсједника РС и сада се очекује од свих у ланцу руковођења да се та обећања претворе, од стране Владе РС, у званичне одлуке о концесији којим би се гарнтовало обезбјеђење потребних количина угља до краја вијека постојеће ТЕ.

Достављам Вам и писмо подршке колеги Бранку Ђурђевићу коју је послао колега Слободан Остојић, предсједник Одбора синдиката ЕРС-а.

С поштовањем !
Предсједник Синдиката

Душан Врховац