Oдржани 13. сусрети радника Електропривреде Републике Српске

Тринаести сусрети радника Електропривреде Републике Српске.

Тринаести сусрети радника Електропривреде Републике Српске.У Бањи Врућици су од 24. до 26. јуна 2011. године на радост свих учесника одржани Тринаести сусрети радника Електропривреде Републике Српске.
Како је истакнуто у Билтену Сусрета, Електропривреда РС је протеклих година успјела да се технолошки и финансијски консолидује и да из сиве зоне губиташа уђе у ред профитабилних привредних система. Наравно тиме се не смије задовољити него треба радити на даљем развоју и на стварању услова за нове инвестиције, јер електропривреда не само да ствара услове за рад других привредних друштава и нормалан живот грађана него је и велика развојна шанса Републике Српске.

Управо на идеји да се очува јединство система електропривреде, да се уз спопртска надметања сретну колеге из других предузећа и са њима размјене позитивна искуства је Синдикат и покренуо сусрете радника који су се успијешно одржали по тринаести пут.
Овогодишњи Сусрети су окупили око 750 учесника из свих предузећа Електропривреде РС.
Слободан Остојић, предсједсједник Синдиката радника Електропривреде РС је, говорећи на свечаном отварању, истакао да “морамо бити свјесни значаја и снаге система у коме радимо и за грађане и за привреду, те ангажовањем на свом радном мјесту доприносити да он сваки дан буде бољи”.

Поздрављајући присутне предсједник Синдиката удружених радника Енергетике Републике Српске Душан Врховац је истакао да је већ код организовања првих сусрета у Бања лУЦИ 1998. године идеја била да се радници из свих наших предузећа боње упознају и зближе. “То јединство морамо чувати јер нам оно свима даје снагу. Наравно синдикат се, уважавајући реалност у којој живимо, мора борити за заштиту права и социјалног статуса радника. Очекујемо да будемо уважени од менаџмента и Електропривреде и наших предузећа. свјесни чињенице да нисмо они који доносе одлуке али који морају бити упознати са свим озбиљним плановима за будућност”, рекао је поред осталог Врховац.

Отварајући 13. сусрете Радника Електропривреде Републике Српске, генерална директорица Бранислава Милекић је, поред осталог, најавила развојне пројекте на изграднји нових хидроелектрана на Требишњици и дрини као и нове термоелектране у Угљевику и истакла да заслугом свих њених радника Електропривреда Рс протеклих година успијешно пословала а у прошлој години остварила и рекордну производњу Електричне енергије од свог оснивања.
“Желим вам фер и спортску борбу и да побједе најбољи јер само тако на крају ће побједити Електропривреда Републике Српске” рекла је директорица Милекић.

Спортска такмичења су показала да наши радници, који успјешно обављају радне задатке у својим предузећима, и на плану спорта имају шта показати, да су исто тако предано и без остатка приступили такмичењу. Наравно настојање да се буде бољи ни мједног тренутка није угрозило фер-плеј и жељу да се уважи спортски ривал. У генералном пласману поредак се мијењао из дисциплине у дисциплину и практично је одлучен у последљој дисциплини.
Свеукупни побједник 13. сусрета је екипа Рудника и термоелектране Гацко, док је друго мјесто у генералном пласману припало Руднику и термоелектрани Угљевик а треће Електрокрајини Бања Лука.