Нови синдикат под називом IndustriALL Global Union

Industriall Global Union

Industriall Global UnionНа конгресу који се одржао у Копенхагену од 18. – 22.06. 2012. године Свјетска федерација металаца (IMF), Интернационални синдикат хемије, енергије, руда и неметала (ICEM) и Интернационални синдикат текстила, коже и обуће (IGLWF) су се ујединили у нови синдикат под називом IndustriALL Global Union. Новоформирани синдикат у свом чланству има преко 50 милиона чланова који долазе из преко 120 држава.

На поменутом конгресу били су присутне и пуноправне чланице из Републике Српске; Синдикат удружених радника Енергетике Републике Српске и Синдикат металаца и рудара Републике Српске који су чланице Конфедерације синдиката Републике Српске.

Новоформирани синдикат IndustriALL Global Union ће као и до сада промовисати јачање синдиката и радити на повећању и уједињавању чланства. Као један од првих задатака биће и даље борба за радничка права кроз кампању СТОП НЕСИГУРНОМ РАДУ. Поред тога, једна од ударних тема рада овог синдиката биће здравље радника на раду што подразумијва стварање што бољих услова за рад.